Soleras is een toonaangevende wereldspeler op het vlak van sputter targets & de vervaardiging van hoog technologische, fijne, specifieke apparatuur en verbruiksproducten . De toepassingsgebieden zijn atomaire coatinglagen, voornamelijk op glas (warmte isolatie voor gebouwen), displays (bv. anti reflectie van een smartphone, tablet, televisietoestellen), zonnepanelen en dergelijke meer. Jaarlijks produceren zij op hun site te Deinze maar liefst 1200 unieke producten en meer dan 3000 sputter targets. Met een 24/24H productie & een ingewikkeld productieproces wapent Soleras zich bewust voor de toekomst door zoveel mogelijk in te zetten op digitalisering van de productievloer. Dankzij Damatec realiseerden ze dit jaar de overstap naar volledig digitale werkinstructies en checklists op de tablet op de productievloer.

Over de klant

technologische, fijne, specifieke apparatuur en verbruiksproducten . De toepassingsgebieden zijn atomaire coatinglagen, voornamelijk op glas (warmte isolatie voor gebouwen), displays (bv. anti reflectie van een smartphone, tablet, televisietoestellen), zonnepanelen en dergelijke meer. Jaarlijks produceren zij op hun site te Deinze maar liefst 1200 unieke producten en meer dan 3000 sputter targets. Met een 24/24H productie & een ingewikkeld productieproces wapent Soleras zich bewust voor de toekomst door zoveel mogelijk in te zetten op digitalisering van de productievloer. Dankzij Damatec realiseerden ze dit jaar de overstap naar volledig digitale werkinstructies en checklists op de tablet op de productievloer.

 

Het probleem

“Onze operatoren moeten dagelijks heel wat parameters controleren en registeren’, vertelt Tom Cottens, proces manager bij Soleras. ‘Zij deden dit tot voorheen nog allen op papier en dat was een enorme last. Tijdrovend, veel fouten, data die moest worden overgetypt in het ERP – systeem of in Excel… Boven zijn onze productieprocessen lang en ingewikkeld en moet de ene ploeg iets overnemen van de vorige ploeg waardoor het soms fout liep. De verzamelde info werd bovendien nadien nog eens overgetypt & was er geen mogelijkheid om proactief met belangrijke KPI’s om te gaan” Sinds de implementatie van de MES – software van Damatec zijn we volledig digitaal en geautomatiseerd aan het werk. Aan elke werkpost is een tablet te vinden waarop de operator kan inloggen en meteen met het juiste productieorder op de juiste taak aan de slag kan – een enorme boost voor onze productie.”

 

Het probleem

“Onze operatoren kunnen snel en mobiel aan de slag op de tablet die bij de werkpost staat. De werkinstructies zijn volledig geautomatiseerd en eenduidig zodat voor elke operator die inlogt, zijn haar productietaken en de te volgen stappen helder en duidelijk zijn. Een van de sterktes is het interactieve karakter van de app’, vervolgt Tom. ‘Er staan instructie of juist/fout-foto’s in, er kan visuele duiding met handelingen toegevoegd worden en de operatoren kunnen hun eigen notities aan toevoegen. De productiemanager kan bovendien meevolgen wie in welke stap van welk proces zit .’ Professionaliteit, snelle interactie en een zeer grote knowhow op zowel business & IT vlak maakten dat wij dankzij Damatec op 9 maanden tijd een volledig gefinetuned werkende MES – toepassing in huis hebben waarop wij nu reeds al volcontinu draaien. Wij zijn zeer tevreden over de transparante en hands – on aanpak van de collega’s bij Damatec. Als bedrijf is niet alleen degelijke software een must maar staat of valt alles immers ook met de goede samenwerking met de implementator. Tevreden sowieso, want we gaan verder samen in zee om nieuwe digitaliseringsprojecten aan te pakken.